Σχετικά με μας

Το Planet English School είναι ένα σχολείο ξένων γλωσσών που δημιουργήθηκε από δύο συμφοιτήτριες και στενές φίλες το 2000.  Η Αργυρώ και η Φένια είχαν όνειρο να φτιάξουν ένα σχολείο όπου να βάλουν σε πράξη τη δική τους προσέγγιση στην εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας. Σύντομα, με την ίδια αφοσίωση στην παιδοκεντρική διδασκαλία, προστέθηκαν τα Τμήματα Γερμανικών και σήμερα ξεκινά ένα νέο ταξίδι στη Γαλλική Γλώσσα.

Στο Planet πιστεύουμε πως η γνώση συμβαδίζει με το παιχνίδι και τη διάδραση και με αυτόν τον γνώμονα ετοιμάζεται το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα κάθε χρονιά.  Νέα, ενδιαφέροντα βιβλία διαλέγονται, διαδραστικά τετράδια οργανώνονται για την καλύτερη γνώση, οι διαδραστικοί πίνακες κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μαθητών και όλα μαζί γίνονται πολύτιμα εργαλεία στα χέρια των έμπειρων καθηγητών ξένων γλωσσών.

Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και έχει τον δικό του ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι σπουδαστές του Planet συμμετέχουν στην εκπαίδευση τους, νιώθουν τη δύναμη της και έτσι η γνώση γίνεται βίωμά τους.

Η συνεχής ενημέρωση και επιμόρφωση των καθηγητών είναι αναπόσταστο μέρος της εξέλιξης της εκπαίδευσης και επιτυγχάνεται με εξειδικευμένα σεμινάρια και ημερίδες.

Ο χώρος που φιλοξενεί τα μαθήματα, αλλάζει και εξελίσσεται μαζί με τα παιδιά, τους καθηγητές και τις ανάγκες τους. Κυριαρχούν τα όμορφα χρώματα που ευνοούν τη διαδικασία της μάθησης και την καλή διάθεση. Οι εργασίες των παιδιών, οι ζωγραφιές στους τοίχους και οι κατασκευές που κοσμούν τις βιβλιοθήκες μας αποτελούν καθημερινή αναγνώριση στις δημιουργικές προσπάθειες τους.

Τα «παιδιά μας» είναι η ζωή του φροντιστηρίου από την ηλικία του νηπιαγωγείου μέχρι και την φοιτητική, όπου επανέρχονται για να ξαναθυμηθούν τη γλώσσα και να αποκτήσουν ένα πτυχίο για τα μεταπτυχιακά τους.

Όλοι στο σχολείο αυτό συμφωνούν πως η αγάπη για τη μάθηση επιτυγχάνεται και μέσα από τις  παράλληλες δραστηριότητες που κάνει ένα παιδί στο πλαίσιο του σχολείου του και έτσι οργανώνονται με πολύ μεράκι και προσοχή! Εξορμήσεις για πικνίκ στην εξοχή, προβολές ταινιών,  θεατρικές παραστάσεις, μαγειρικές απόπειρες, εκδρομές, φιλανθρωπικές ενέργειες ευαισθητοποίησης είναι κάποια μόνο παραδείγματα.

Η ίδια πεποίθηση ακολουθεί τη διδασκαλία και στα μεγαλύτερα επίπεδα όπου τα παιδιά μπαίνοντας στην εφηβεία έχουν διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις, όμως ο στόχος για την απόκτηση ενός αναγνωρισμένου πτυχίου είναι πιο ξεκάθαρος. 

Στο Planet, η αγάπη για τα παιδιά και η εμπειρία συμβαδίζουν και πετυχαίνουν θετικά αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο πως οι δεσμοί που δημιουργούνται είναι τόσο στενοί, που τα παιδιά διατηρούν τις επαφές με το σχολείο και τις δασκάλες τους πολλά χρόνια αφού έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους.

Σημαντικό μέλος της οικογένειας του Planet είναι και οι γονείς! Η συμμετοχή τους είναι απαραίτητη για την εκπαιδευτική εξέλιξη των παιδιών. Για το λόγο αυτό διοργανώνονται επιμορφωτικά σεμινάρια γονέων, πάνω σε θέματα που τους απασχολούν και η συνεργασία μαζί τους βασίζεται στην καθημερινή επαφή και ενημέρωση.

Το Planet English School είναι ένα σχολείο που ενημερώνεται διαρκώς, λατρεύει τις καινοτομίες και την επαφή με τα παιδιά, αγαπά τις προκλήσεις και κάθε χρόνο ανανεώνεται και συνεχίζει να εξελίσσεται.

Ενημερωθείτε για ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ